donderdag 30 mei 2013

Schatjes

Ik heb laatst toch zo'n leuk boekje gekocht, die wilde ik jullie toch echt even laten zien.
In het boekje staan 18 poppetjes van vilt om zelf te maken. De patronen kun je kopieëren of overtrekken. Verder staat er van elk poppetje een duidelijke beschrijving bij die ook nog eens ondersteund wordt door tekeningetjes. De poppetjes zijn wel klein, vooral in het begin is het een beetje priegelen.

Mijn kinderen hebben alledrie twee poppetjes uitgezocht en ook mijn oppaskindjes hebben een poppetje uitgezocht. Ik ben dus nog wel even zoet met dit boekje.
Ik heb het boekje besteld bij bol.com.

woensdag 29 mei 2013

Dream make share post

Gisteren ontving ik mijn eerste dream make share post. Deze post kwam van Nana van goudhaartje . Het bestaat uit een heel handig opbergzakje voor reisdocumenten of de snoeren van mijn mobiel, een heel leuk verhaal over kippen, een notitieblokje, thee, strijkaplicaties, lint hartjes en een mapje met naalden. Ik ben heel blij met dit pakketje, ik voel me echt verwend.
 
Zelf stuurde ik post naar Roosmarijn. Ik maakte voor haar een uilen sleutelhanger, een mapje waar ik thee en labels in had gedaan een een gehaakt envelopje. Verder deed ik er nog wat leuke verwen -dingen bij, die ben ik alleen vergeten te fotograferen.



dinsdag 21 mei 2013

Haakcursus en give away's

Op de site Made bij Nijn kwam ik een haakcursus tegen. De komende weken zal er wekelijks een nieuwe les op haar site komen te staan. Inmiddels kan ik al wel een beetje haken maar zo'n cursus lijkt mij wel handig om wat meer te oefenen.
 
Verder kwam ik nog een paar leuke give away's tegen:
De eerste is van handmade by francina :
 
 
De tweede is van Made by MIE for you :
 

En de laatste is ook erg leuk, van marianne haakt :

zaterdag 18 mei 2013

Kringloop vondst

Vandaag ben ik even naar de kringloop geweest. Ik vond daar een bak met een heleboel knopen:

Niet alleen ik wordt daar blij van ook man en kinderen zijn aan het spoorzoeken tussen al die knopen.

vrijdag 17 mei 2013

Blikken pimpen

Op deze site zag ik geverfte blikken. Dat vond ik wel leuk en heb er ook een paar gemaakt, ik heb ze alleen nog iets 'extra's' gegeven.

Eén met een uiltje van vilt.

Eén met gehaakte bloemen (de knopen komen van de xenos).

En één met een kantje en nog één met hertjes (pons ook van de xenos).
 

donderdag 16 mei 2013

Kringloopgeluk.

Ik heb het boek kringloopgeluk gekocht. Het heeft als ondertitel 'een feelgood doe-boek' en dat is het met recht. Echt een heerlijk boek om te lezen. Daarnaast staan er ook erg leuke DIY-projecten in. Ik heb er al een paar gemaakt en er zullen er nog wel meer volgen.



woensdag 15 mei 2013

Leuke swap.

Rosalie van studio zakka organiseerd een heel leuke paper swap. Ik ben druk bezig om twee leuke pakketjes samen te stellen.



Verder kregen  we vandaag niet zo'n heel leuk nieuws. Onze kater Blender was de laatste tijd zichzelf niet, hij ademde moeilijk en bleef dichtbij huis. Vanmorgen hebben we hem naar de dierenarts gebracht waar hij een dagje mocht blijven voor foto's en bloedprikken.
Halverwege de middag werden we gebeld door de dierenarts, Blender heeft aan de rechterkant al zijn ribben flink gebroken en zijn borstbeen is ontwricht. Arm beestje, wat zal hij veel pijn hebben gehad. De dierenarts heeft hem meteen een flinke dosis pijnstillers gegeven. Verder kan ze helaas niks voor hem doen. Of hij zal genezen is nog maar de vraag, Blender is ook al een oud beestje, hij wordt van de zomer 15 jaar. Hij zit voorlopig een flinke tijd aan de pijnstillers en we mogen hem niet optillen en alleen aan zijn kop aaien.

maandag 13 mei 2013

Verjaardag en uitslag give away

Gisteren was ik jarig en het was moederdag, ik kreeg dus dubbelop cadeautjes en ik ben heel erg verwend door mijn kinderen en mijn man. Naast deze cadeautjes heb ik nog geld en cadeau bonnen gekregen.

Ook is het eerste kuikentje uit het ei gekropen, is het geen schatje?

Ja, en dan nu de uitslag van de give away. Er waren 17 deelnemers, ik heb ze op papiertjes geschreven en mijn zoon heeft ze even goed gehusseld en een papiertje getrokken.


De winnaar is: Mingle - mangle
Gefeliciteerd!!!
Willen jullie, jullie adres naar mij toesturen: ellenma(at)ziggo(punt)nl
 

vrijdag 10 mei 2013

Creaties van de meiden

Mijn beide dochters wilden een eigen boekje. Amber wilde een boekje om verhalen in te schrijven en Iris wilde een boekje om creatief in bezig te zijn. De kaften van de boekjes vonden ze niet zo mooi dus de dames zijn begonnen met de boekjes aan de buitenkant mooi te maken. Amber heeft het paarse boekje gemaakt en Iris een geel boekje waar haar naam opstaat. De eerste blz. heeft Iris ook al mooi gemaakt en Amber is al druk aan het schrijven aan haar verhaal.


woensdag 8 mei 2013

Leuk boekje

Laatst heb ik een heel leuk boekje gekocht: Kaarten en cadeauverpakkingen maken.
Het gaat mij vooral om het maken van de cadeauverpakkingen. Het eerste cadeautasje heb ik al gemaakt:


maandag 6 mei 2013

Planner

Een tijdje terug kocht ik bovenstaande planner bij de hema. Erg handig maar de kaft was toch wel heel erg saai. Deze planner is ook gemaakt om zelf op te pimpen. Bij de kringloopwinkel kwam ik een boek van de kabouters tegen van Rien Poortvliet. Daar heb ik de kaft mee beplakt.


donderdag 2 mei 2013

Zolder schatten

 
Eergisteren heeft Amber goede zaken gedaan op de rommelmarkt. Van de spulletjes die ik gemaakt had heeft ze ruim de helft verkocht, vooral veel van de gehaakte spullen.
 
Gisteren zocht ik op zolder een doos met borduurgaren die van mijn oma geweest is, ik kon hem nergens vinden. Wel vond ik andere spullen zoals de linten. Ik wist echt niet dat ik die hier op zolder had liggen, wat een verassing! Van de lakens op de onderste foto wist ik wel dat ik ze had maar nu kijk ik er met andere ogen naar als een paar jaar terug. Ik ben nog op zoek naar een tafellaken voor buiten, misschien is het bovenste laken wat?